Detailing World  

Go Back   Detailing World > Detailing Products > Tools -Machine polishers, Pressure Washers, Detailing Equipment & Microfiber
DW Home Forum Home Merchandise Store Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Tools -Machine polishers, Pressure Washers, Detailing Equipment & Microfiber Sponsored by Detailed Clean : www.DetailedClean.co.uk – | Bilt Hamber | Dodo Juice | Nanolex | Sonus | Wolfs Chemicals + More | Loyalty Scheme Discounts |

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2018, 01:08 PM   #1
M300JDG
Washmitt Meister
 
M300JDG's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 191
Thanks: 44
Thanked 75 Times in 51 Posts
Garage
Karcher k4 problem- Help!!!

Having a major issue with my new Karcher K4 that is making me want to destroy it.

I bought a new 20m hose to replace the 6m standard hose, pulled the pin/clip out of the Connection on the base to release the old hose, but will the pin go back in to secure the new hose- nope!!! 45mins of trying, hammer, pliers and a few prayers and it will not go back in.

Does anybody know what I’m doing wrong or had this issue? I am guessing lots of people have bought longer hoses for there k4 and fitted them.


Sent from my iPhone using Tapatalk
M300JDG is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 01:13 PM   #2
M300JDG
Washmitt Meister
 
M300JDG's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 191
Thanks: 44
Thanked 75 Times in 51 Posts
Garage


This pin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
M300JDG is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 01:15 PM   #3
Bazza85
Washmitt Meister
 
Bazza85's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 255
Thanks: 83
Thanked 114 Times in 95 Posts
Can you get a pic of it to help bud?

Touché lol

Last edited by Bazza85; 04-03-2018 at 01:15 PM. Reason: Pic added
Bazza85 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 01:15 PM   #4
M300JDG
Washmitt Meister
 
M300JDG's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 191
Thanks: 44
Thanked 75 Times in 51 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Bazza85 View Post
Can you get a pic of it to help bud?


Can you see the pic I’ve uploaded?


Sent from my iPhone using Tapatalk
M300JDG is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 01:16 PM   #5
Bug Sponge
Washmitt Meister
 
Bug Sponge's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 177
Thanks: 24
Thanked 69 Times in 55 Posts
I used to get the same problem when i had one. Very frustrating and really poor design. As soon as you take the clip out a couple of times it loosens until it's not fit for purpose. I ended up going to B&Q and the guy gave me the clip from the show one.
Bug Sponge is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 01:20 PM   #6
M300JDG
Washmitt Meister
 
M300JDG's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 191
Thanks: 44
Thanked 75 Times in 51 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Bug Sponge View Post
I used to get the same problem when i had one. Very frustrating and really poor design. As soon as you take the clip out a couple of times it loosens until it's not fit for purpose. I ended up going to B&Q and the guy gave me the clip from the show one.


Taking it out wasn’t the problem, getting it back in is, it will not go back in for love nor money


Sent from my iPhone using Tapatalk
M300JDG is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 01:20 PM   #7
Bazza85
Washmitt Meister
 
Bazza85's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 255
Thanks: 83
Thanked 114 Times in 95 Posts
Does the clip go on/off easy with the hose removed?
Never done it before but can only imagine it’s from how the hose seats/bottoms out?
Maybe it something on the hose that can be gently emery’d or filed to line up better?
Bazza85 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 02:12 PM   #8
Tyrefitter
Orbital Oracle
 
Tyrefitter's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bridlington East Riding
Posts: 573
Thanks: 177
Thanked 125 Times in 107 Posts
It doesn’t look like the hose is in far enough,,can you try pushing the end in more.

Andy.
Tyrefitter is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 02:16 PM   #9
M300JDG
Washmitt Meister
 
M300JDG's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 191
Thanks: 44
Thanked 75 Times in 51 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Bug Sponge View Post
I used to get the same problem when i had one. Very frustrating and really poor design. As soon as you take the clip out a couple of times it loosens until it's not fit for purpose. I ended up going to B&Q and the guy gave me the clip from the show one.


How did you get the pin back in each time and the new one? I really can’t be arsed to pack it all back up and take it to Screwfix


Sent from my iPhone using Tapatalk
M300JDG is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 02:16 PM   #10
deez
Sponge Jockey
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 59
Thanks: 24
Thanked 32 Times in 20 Posts


I had this problem too and solved it using a simple piece of twine.
Tie it around the clip, it doesn’t really need much pressure to keep it in place but give it firm knot anyway. Hasn’t come off for me since I done this over a year ago.
Hope this helps.


Sent from my iPhone using Tapatalk
deez is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
DTO Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
DTO Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors