Detailing World Forum banner
121 - 140 of 238 Posts
Thank you, I've read that the SRP can only be used AG HD wax.
Dziękuję, przeczytałem, że SRP można używać tylko z woskiem AG HD. Autoglym to stwierdził, ale tylko w odniesieniu do Ultra Deep Shine. UDS zawiera niewielkie ilości wosku, więc zalecają połączenie SRP z woskiem HD. Nigdzie indziej nie czytałem, że jest on niezgodny z innymi politurami.

Panowie,

Właśnie otrzymałem butelkę SRP i planowałem użyć na nią Duragloss 105 Paint Sealant. Jednak DG 105 ma łagodne właściwości czyszczące. Czy usunie to wypełniacze w SRP?

Moim zdaniem Duragloss 105 jest bardziej produktem typu wszystko w jednym, więc tak, usunie SRP
Więc co powiesz na DG 105 najpierw, a potem SRP? Poza tym mam trochę wosków Dodo i Optimum Car Wax, czy któryś z nich można nałożyć na SRP? Zakładam, że SRP plus wosk byłoby tak trwałe jak SRP plus EGP?

Możesz wykończyć SRP dowolnym woskiem lub uszczelniaczem...
SRP + EGP to dobre połączenie, ale nadal wykończyłbym woskiem dla ciepłego połysku.
Mam tylko DG 105 jako uszczelniacz i Dodo / OCW jako woski.
W tym wątku doradzono, aby nie używać DG105, więc rozważam przejście prosto po SRP do Dodo.

Czy uszczelniacz jest konieczny? Jeśli tak, to czy EGP nie jest lepszym wyborem, ponieważ prawdopodobnie będzie miał te same wypełniacze co w SRP? Uszczelniacz innej marki może usunąć niektóre wypełniacze w SRP. Po prostu próbuję to zrozumieć.

EGP nie ma wypełniaczy, które mógłbym wykryć w porównaniu z innymi uszczelniaczami.
Możesz mylić się między Glaze, który ma wypełniacze i lekką bazę karnauba.

Myślę, że martwisz się tym trochę za bardzo :) Po prostu nałóż na wierzch swój LSP... Pamiętając, że produkt AIO (produkty podobne do SRP we własnym zakresie). Każdy uszczelniacz lub wosk będzie odpowiedni do użycia.

EGP nie ma wypełniaczy, które mógłbym wykryć w porównaniu z innymi uszczelniaczami.
Możesz mylić to z Glaze, która ma wypełniacze i lekką bazę karnauba.

Mam wrażenie, że martwisz się tym trochę za bardzo :) Po prostu nałóż na to swój LSP... Pamiętaj, że produkt AIO (produkty podobne do SRP) jest dobry. Każdy uszczelniacz lub wosk będzie dobry do użycia.
Co powiesz na jednego OCD rozmawiającego z innym OCD i próbującego dowiedzieć się, czy wypełniacze i oleje w SRP pozwolą na wiązanie się jakiegokolwiek uszczelniacza?

Każdy uszczelniacz, który jest czystym uszczelniaczem (jak nie AIO), taki jak Auto Finesse Tough Coat, Autoglym EGP, wszystko jak Collinite, CG Jetseal 109 itp. itp., jest w porządku.
Jedyne, czego bym nie zrobił, to umieszczenie SRP pod czymś takim jak powłoka ceramiczna, jak C1 crystal laquer lub Ceramishield.

Wielkie dzięki. Uniknę DG 105, ponieważ toczy się wiele dyskusji na temat tego, czy jest to AIO, czy prawdziwy uszczelniacz, czy też łagodne AIO z uszczelniaczem itp.

SRP plus Dodo Juice Blue Velvet Wax w takim razie.

Czy SRP jest prawdziwym AIO, co oznacza, że ma jakieś właściwości uszczelniające? Jeśli nie uzupełnię go uszczelniaczem lub woskiem, jak długo może chronić lakier? Myślałem, że jeśli mógłby wytrzymać miesiąc, mógłbym go używać raz w miesiącu. Jeśli nie, czy prosty wosk w sprayu, taki jak Optimum Car Wax lub Meg's UQW, może pomóc SRP chronić lakier przez kilka miesięcy?

SRP to AIO i to bardzo dobry. Pozostawi warstwę uszczelniacza, która ochroni lakier. Nowa wersja to świetny produkt, który powinien wystarczyć na kilka miesięcy. Lepiej jest nałożyć na niego coś takiego jak AG EGP, aby uzyskać świetny wygląd i maksymalną ochronę. EGP kosztuje około dziesięciu funtów za butelkę. Przez wiele lat używałem tylko SRP, odkryłem tę stronę i od tego czasu jestem spłukany. SRP i EGP to świetne połączenie

SRP to AIO i bardzo dobry. Pozostawi po sobie warstwę uszczelniacza, która ochroni lakier. Nowa wersja to świetny produkt, który powinien wytrzymać kilka miesięcy sam w sobie. Lepiej jest nałożyć na niego coś takiego jak AG EGP, aby uzyskać świetny wygląd i maksymalną ochronę. EGP kosztuje około dziesięciu funtów za butelkę. Przez wiele lat używałem tylko SRP, odkryłem tę stronę i od tego czasu jestem spłukany. SRP i EGP to świetne połączenie
Stwierdziłem, że wytrzymuje to najwyżej kilka tygodni, bez nakładania na niego wosku lub uszczelniacza. Nawet w nowej wersji.

Rozmawiałem z profesjonalnym detailerem na temat użycia DG 105 po tym, jak pozwoliłem SR utwardzić się przez noc i powiedział, że pomimo łagodnych właściwości czyszczących DG 105, powinno być w porządku. Powiedział, że SRP nie jest łatwe do usunięcia i może wymagać glinki i polerowania. Jego zalecenie to SRP>DG 105>DODO Juice Blue Velvet Wax>OCW. Wydaje mi się to przesadne, co myślisz?

121 - 140 of 238 Posts