Detailing World Forum banner
201 - 220 of 339 Posts
Jeśli używam tego tylko jako pomocy w suszeniu, czy są jakieś przemyślenia, czy mógłbym to rozcieńczyć? 1:1 z wodą może?

:)
Przychodzi mi do głowy myśl, że jeśli spryskasz to na mokry panel, i tak to rozcieńczasz (i prawdopodobnie w proporcji większej niż 1:1!). Więc nie ma szkody w zabawie z rozcieńczeniami, aby zobaczyć, jak mało możesz użyć, a mimo to będzie to skuteczne, a 50% wydaje się rozsądnym punktem wyjścia :thumb:

Umyłem samochód w sobotę, ale musiałem przestawić go na słońce, aby go spłukać i wysuszyć, ale zaczął schnąć na słońcu, a CPNo1SG wydawało się trochę lepkie/chwytliwe, gdy samochód naturalnie wysychał, a panele stawały się cieplejsze (czarny samochód).
Podejrzewam, że może dochodzić do lekkiego nadmiernego nakładania w wyniku tego i poprzednich tygodni używania go, więc rozcieńczenie może zapewnić rozwiązanie (wybacz grę słów!).

Nie mogę się jeszcze wypowiedzieć na temat trwałości, ale użyłem go w ostatni weekend na mojej skórze XF i uznałem, że jest bardzo łatwy w użyciu i daje bardzo ładne, błyszczące wykończenie. Wczoraj szybko go umyłem i bardzo łatwo się go czyściło. Ocena pozytywna.

Dostałem dziś trochę tego, kiedy byłem w Sainsburys i kosztowało tylko 8 funtów. Wyczyściłem oba samochody, ale użyłem go na samochodzie mojej żony i dobrze się rozprowadził, pozostawiając gładkie wykończenie.

Użyłem go jako uszczelniacza do kół w moim i również wokół uszczelek drzwi, aby zapewnić mu pewną ochronę.
Image
Image
Image

Wysłane z mojego SM-G900F używając Tapatalk

Umyłem samochód w sobotę, ale musiałem przestawić samochód na słońce, żeby go spłukać i wysuszyć, ale zaczął wysychać na słońcu, a CPNo1SG wydawało się trochę lepkie/chwytliwe, gdy samochód naturalnie wysychał, a panele stawały się cieplejsze (czarny samochód).

Podejrzewam, że może dochodzić do lekkiego nadmiernego nakładania w wyniku tego i poprzednich tygodni używania go, więc rozcieńczenie może zapewnić rozwiązanie (wybacz grę słów!)

Czy próbowałeś go rozcieńczonego? Użyłem mojej butelki w tygodniu po raz pierwszy w tym tygodniu jako pomocy w suszeniu i byłem niezadowolony. Uważałem to za ciężką pracę. Myślę też, że mogłem go za dużo nałożyć.

Pozdrawiam

Rich

Czy próbowałeś rozcieńczonego? Użyłem mojej butelki w tym tygodniu po raz pierwszy w tym tygodniu jako pomoc w suszeniu i byłem rozczarowany. Uważałem to za trudne. Myślę też, że mogłem go za dużo nałożyć.

Pozdrowienia

Rich
Czy nałożyłeś go na mokry samochód? Właśnie użyłem go ponownie dziś wieczorem na mercu mojego kuzyna i użyłem 1 spryskiwacza na panel na mokrym samochodzie i wysuszyłem jak zwykle, bez smug, bez chwytania, było dla mnie absolutnie w porządku :)

Tak, na mokry samochód Lewis - Ale używałem 2 lub 3 rozpyleń na panel - stąd moje myśli, że za dużo go nakładałem.

Kiedy robiłem koła, byłem bardzo ostrożny, ponieważ nie chciałem spryskać tarcz, co oznaczało, że używałem znacznie mniej produktu i był on o wiele bardziej przyjazny dla użytkownika.

Następnym razem, gdy będę mył, wypróbuję metodę jednego rozpylenia na panel.

Tak, na mokry samochód Lewis - Ale używałem 2 lub 3 rozpyleń na panel - stąd moje myśli, że za dużo go nakładałem.

Kiedy robiłem koła, byłem bardzo ostrożny, ponieważ nie chciałem spryskiwać tarcz, co oznaczało, że używałem znacznie mniej produktu i był on znacznie bardziej przyjazny dla użytkownika.

Następnym razem, gdy będę mył, wypróbuję metodę jednego rozpylenia na panel.
Zdecydowanie spróbuj metody 1 psiknięcia na panel :)

Trudne obszary, nie zawracam sobie głowy psiknięciem, robię je na końcu, kiedy na ręczniku będzie już dużo produktu, żeby je pokryć :thumb:

Jeszcze nie próbowałem rozcieńczonego.
Do zeszłego tygodnia nie miałem żadnych problemów jako pomoc w suszeniu i jestem prawie pewien, że było to spowodowane tym, że panel wysychał na słońcu i było na nim mniej stojącej wody.

Powinienem mieć czas na szybkie mycie w weekend i spróbuję rozcieńczyć go 50/50

201 - 220 of 339 Posts